fbpx Skip to main content

Een moderne kantoorinrichting draagt bij aan de motivatie en de prestatie van de werknemers. Maar.. wat is nu een moderne kantoorinrichting? Het woord ‘modern’ verwijst naar iets wat van deze tijd is of naar iets wat nieuw is. Een moderne kantoorinrichting is dus een inrichting van deze tijd, die aansluit bij nieuwe trends en ontwikkelingen. Wat wij bij Zevenbergen belangrijk vinden is dat deze moderne kantoorinrichting past bij de cultuur, de normen en de waarden van uw organisatie. 

We geven u met dit artikel graag meer kennis over hoe u uw kantoor modern kunt inrichten aan de hand van algemene informatie, tips en aanvullende ideeën. 

Voordelen van een moderne kantoorinrichting

Waarom zou u tijd en geld investeren in een moderne kantoorinrichting? Wat levert het u op? Onderzoek heeft uitgewezen dat u door een moderne kantoorinrichting profiteert van deze voordelen:

  • Aan uw relaties, medewerkers, bezoekers en klanten presenteert u uw organisatie. Een moderne kantoorinrichting zorgt voor een positieve indruk.
  • Goede, moderne faciliteiten en hulpmiddelen hebben een positief effect op de werkdag van iedereen. Medewerkers zijn hierdoor in staat om productiever en effectiever het werk te verzetten. 
  • Steeds meer (jonge) mensen stellen (hoge) eisen aan een werkplek. Een modern kantoor met fijne werkplekken kan u helpen bij het aantrekken van nieuwe medewerkers.
Vreugdenhil dairy foods

Hoe ziet een moderne kantoorinrichting er uit?

Een modern kantoor kan op veel verschillende manieren worden gerealiseerd. Ieder kantoorpand is anders en dat vraagt per kantoor ook om een individuele aanpak. Bij de moderne kantoorinrichting spelen de volgende aspecten een rol:

  • Het gebruik van materialen → maak een duidelijke keuze in materiaalsoorten. Gerecyclede materialen, zoals gebruikt hout, worden steeds vaker toegepast. In dit artikel leest u meer over welke trends er zijn op materiaal gebied bij een moderne kantoorinrichting. Materiaal is overigens niet alleen belangrijk voor de uitstraling van uw kantoor, maar de materiaalkeuze is ook essentieel voor de akoestiek van uw kantoor.
  • Kies voor modern meubilair → een moderne kantoorinrichting vraagt om modern kantoormeubilair. Meubilair met nieuwe technologische snufjes. Neem eens een kijkje op deze pagina om meer inspiratie op te doen! Al eerder schreven we een blog over tips bij de aanschaf van bureaustoelen
  • Een modern kantoor houdt rekening met het milieu en gaat duurzaam om met de beschikbare ruimtes. Beschikbaarheid van daglicht, een open en transparante omgeving en een goed kantoorklimaat speelt hierbij een rol.
  • Kies voor moderne kleuren en moderne interieur items. Wist u dat u hiermee echt het verschil kunt maken voor uw organisatie? Kies voor kleuren en details die de positionering van uw onderneming versterken. Dit versterkt de interne kracht van uw organisatie en dat straalt u uit naar de buitenwereld.

Handige tips voor een moderne kantoorinrichting

Tip 1: volop daglicht op kantoor

Mentaal en fysiek hebben we veel baat bij daglicht. Het is van invloed op het menselijk bioritme, de aanmaak van vitamines en daarmee ook een echte bron van positieve energie. Een goed verlichte werkplek zorgt er ook nog eens voor dat de ruimte goed tot zijn recht komt.

Het zoveel mogelijk binnen laten komen van daglicht is dan ook de eerste tip die we hebben voor een moderne kantoorinrichting. Is het winter en is er weinig daglicht, of heeft u een kantoorpand met weinig daglicht mogelijkheden? Dan bestaan er speciale lampen die natuurlijk licht zoveel mogelijk nabootsen. Een goed alternatief!

Homepage

Tip 2: kleurrijk en creatief

Een moderne kantoorinrichting mag best wat kleur en creativiteit laten zien! Laat de vaste standaardkleuren en meubelstukken gerust los, en kies voor uitgesproken kleuren, meubelstukken en werkplekken. Bij veel moderne kantoorinrichtingen zien we bijvoorbeeld dat dikke scheidingswanden worden vervangen door glazen puien. Glas zorgt dat werknemers wel een gevoel van privacy ervaren, maar dat een ruimte wel open en transparant oogt.

Om een moderne kantoorinrichting te verwezenlijken mét een uitgesproken kleur, is het belangrijk dat de basis rustig is. Kies daarom voor tint wit, grijs of zwart als basis, en vul aan met enkele opvallende muren of items.

Bouwbedrijf van de kolk garderen

Tip 3: maak het persoonlijk

Onze laatste tip voor uw moderne kantoorinrichting is; maak het persoonlijk. Het kantoor is úw kantoor, de moderne inrichting moet dan ook passen bij uw wensen en bij uw organisatie. De meubelen, de kleuren, de vloerafwerking en de accessoires kunnen hier volledig op worden afgestemd.

Veritec spakenburg

Zevenbergen is expert op het gebied van sfeervol, gezond werken. We denken graag met u mee over uw gezonde, moderne kantooromgeving. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Benieuwd naar ons eerdere werk? Neem eens een kijkje bij onze projecten.