fbpx Skip to main content

Zittende beroepen zorgen bij veel personen voor fysieke, lichamelijke klachten. Dat is niet verwonderlijk, het lichaam wordt namelijk door de bureaustoel en het bureau in een vaste houding geforceerd. Op het moment dat de bureaustoel van ondermaatse kwaliteit is of op het moment dat de bureaustoel verkeerd ingesteld staat kan dit zorgen voor pijn. Pijn in de nek, schouders en onderrug. Dat willen we voorkomen!

Aandachtspunten bij het kopen van een bureaustoel

Het voorkomen van lichamelijke klachten begint bij een goede bureaustoel. Het is natuurlijk belangrijk dat een bureaustoel lekker zit, maar nog veel belangrijker is het dat u en uw werknemers gezond kunnen zitten op een bureaustoel. Een goede ergonomie is essentieel. Maar, wat verstaan we nu onder een goede ergonomische bureaustoel?

Normen

Er zijn 2 verschillende normeringen die interessant zijn bij de aanschaf van een bureaustoel. Allereerst de NEN-EN 1335 norm. Dit is de Europese norm voor bureaustoelen, waaraan vrijwel alle bureaustoelen voldoen. Deze norm stelt regels omtrent de opbouw, maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel.

De tweede normering die interessant is, is de NPR 1813 norm. Dit is de Nederlandse Praktijkrichtlijn, die verder gaat dan de bovengenoemde Europese norm. Er worden hogere eisen gesteld aan de beschikbare maatvoering en instelbaarheid van de stoel. Deze norm geeft aan dat de bureaustoel geschikt is voor circa 95% van de Nederlandse beroepsbevolking.

Uiterlijk vs. kwaliteit

Wat vindt u belangrijker? Het uiterlijk van een bureaustoel? Of de kwaliteit en functionaliteit? Vaak wordt er gekozen voor een mooie kleur of een trendy design. Wij hebben 3 verschillende bureaustoelen voor u op een rijtje gezet die design en functionaliteit perfect combineren.

Dé ideale bureaustoel

Dauphin @Just Magic2 NPR

De @Just Magic2 is een zeer comfortabele en ergonomische bureaustoel. Met goede stevige kussens en uitgebreide instelmogelijkheden, die zeer gemakkelijk zijn aan te passen.

Dé ideale bureaustoel

Rovo XP 4015 EB V7

De Rovo XP 4015 EB V7 bureaustoel zit comfortabel en kan precies worden afgesteld naar de behoefte van de gebruiker.

Dé ideale bureaustoel

Prosedia Se7en Net

De Prosedia Se7en Net bureaustoel is een comfortabele stoel. De bureaustoel is eenvoudig in het bedienen en beschikt over onder andere hoogteverstelling en verstelbare armleggers.

Een zo groot mogelijk versteltraject

Juist omdat ieder mens, iedere werknemer verschillend is, is het belangrijk dat een bureaustoel veel verschillende verstelopties heeft. Hoe ver kan de zithoogte en de zitdiepte bijvoorbeeld worden aangepast? Hoe zit dat met de rugleuning en met de armleuningen? Des te uitgebreider de verstelmogelijkheden, des te groter de kans dat de stoel geschikt is voor u en al uw medewerkers.

Vervangende onderdelen

Mocht er iets kapot gaan aan een bureaustoel, dan is het prettig als het onderdeel los besteld kan worden en dat u niet een compleet nieuwe stoel hoeft aan te schaffen. Beter voor de portemonnee en beter voor het milieu!

Zevenbergen is uitsluitend leverancier van kwalitatief uitstekende bureaustoelen. Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, snappen we dat de het maken van een keuze lastig is. Onze experts denken daarom graag met u mee en brengen graag een advies uit wat bij u past. 

De perfecte bureaustoel gevonden, en nu?

Heeft u een bureaustoel uitgezocht? Dan is de eerste stap gezet, maar, u bent nog niet klaar! Minstens zo belangrijk als de kwaliteit van de bureaustoel zelf is het correct instellen van de bureaustoel. Voor ieder individu kan een andere bureaustoel instelling het beste zijn. Door de volgende 4 stappen te volgen, kan een bureaustoel precies goed worden ingesteld.

STAP 1:

De eerste stap is het instellen van de zithoogte. Hiervoor neemt u plaats op uw stoel. Zorg dat u goed achterin uw stoel zit, met beide voeten stevig op de grond. De hoogte staat goed ingesteld als uw knieën een hoek van 90  tot 105 graden maken.

STAP 2:

De volgende stap is het instellen van de zitdiepte. Hiervoor gaat u goed met uw rug tegen de rugleuning van de stoel zitten. Tussen de zitting en uw knieholte moet nog ca. 5-8 cm ruimte over zijn.

STAP 3:

We gaan verder met het instellen van de rugleuning. Daarbij is het belangrijk dat de kromming in de rugleuning aansluit bij de natuurlijke holte van uw rug. De rugleuning dient de wervelkolom tot onder de schouderbladen te ondersteunen. Stel de bolling van de rugleuning dus zo in, dat deze in de holte van uw onderrug valt.

STAP 4:

Tot slot zijn de armleuningen van uw bureaustoel aan de beurt. Ontspan uw schouders en buig uw armen in een hoek van ca. 90 graden. De armleuningen staan goed ingesteld als ze uw armen in deze positie ondersteunen en vervolgens goed aansluiten aan uw bureau.

Uw bureaustoel instellen

Tot slot hebben wij een aantal praktische video’s van bureaustoel op een rijtje gezet. In deze video’s vindt u nog meer uitleg over de mogelijkheden en instellingen van bureaustoelen. Kunt u nog meer advies gebruiken? Twijfel niet en neem contact met ons op!

Instellen van ROVO XP 4010, 4015, 4020, 4030 S1:
Instellen van de Dauphin AJ magic2:
Instellen van de Se7en Net 3462: