fbpx Skip to main content

Niets is zo hinderlijk als een werkomgeving met volop geluidsoverlast. Het zorgt dat we afgeleid worden, dat we minder productief zijn en het zorgt voor irritaties. Een goede akoestiek op kantoor gaat dit probleem tegen. 

Voordelen van een akoestische kantoortuin

Minder afleiding, minder stress en een productievere dag. Dat is waar een goede akoestische werkomgeving voor zorgt. The World Health Organization heeft een onderzoek uitgevoerd naar geluidsoverlast op de werkvloer. En wat blijkt? In Europa kost geluidsoverlast het bedrijfsleven 30,8 miljoen euro per jaar. Een ander internationaal onderzoek wees uit dat kantoormedewerkers dagelijks 86 minuten verliezen aan afleidingen van onder ander geluid.

Een betere kantoorakoestiek kan veel positieve effecten hebben op het werkcomfort en de productiviteit. De moeite waard om eens verder in te duiken!

Om de akoestiek van een kantoortuin te verbeteren zijn er verschillende mogelijkheden. Zevenbergen levert diverse akoestische oplossingen van verschillende leveranciers.

Loo van eck ede

Akoestische oplossingen kantoor

Om de akoestiek van een kantoortuin te verbeteren zijn er verschillende mogelijkheden. Zevenbergen levert diverse akoestische oplossingen van verschillende leveranciers.

Akoestiek op kantoor

Akoestieke banken

Akoestische banken en akoestische zitjes zorgen voor rust, privacy en comfort. Heerlijk om even ongestoord te kunnen werken! Deze banken passen perfect bij een moderne werkomgeving.

Een akoestische bank is leverbaar in talloze verschillende opties. Zo zijn de banken leverbaar met en zonder ‘dak’, in verschillende maten, in tal van verschillende kleuren en in diverse vormen.

Hier bekijkt u een greep uit onze collectie. Maatwerk is altijd mogelijk!

Akoestiek op kantoor

Akoestiek meubilair

Naast banken is er nog veel meer meubilair verkrijgbaar wat bijdraagt aan een goede akoestiek. Hierbij kunt u denken aan stoelen, lampen, kasten en bureaus. 

Een greep uit onze uitgebreide collectie akoestisch meubilair is vindt u op onze website. Ook hierbij geldt; maatwerk is altijd mogelijk! Wij denken graag met uw situatie mee en geven graag passend advies.

Akoestiek op kantoor

Wand en plafond oplossingen

Misschien niet het eerste waar u aan denkt; maar door het bevestigen van een wandplaat of een wandmodule wordt de akoestiek van een ruimte aanzienlijk verhoogd. Een wandmodule zorgt er namelijk voor dat de hoorbaarheid van spraak groter wordt. Niet alleen hebben wandmodules akoestische voordelen, u creëert hiermee ook een smaakvolle wandafwerking.

Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Bekijk hier een greep uit onze collectie!

Akoestische wandpanelen kantoor

Akoestische wandpanelen en akoestische scheidingswanden zijn een veelgebruikte oplossing voor binnenruimtes. Waarom?

  • Er zijn zoveel mogelijkheden dat er altijd een passend model beschikbaar is. Zo zijn er vrijstaande panelen, bureaupanelen, opvouwbare panelen en hangende panelen. Verkrijgbaar in iedere maat en kleur.
  • Akoestische panelen zorgen voor privacy, werken geluidsabsorberend en creëeren sfeer.
  • Voor verschillende binnenruimtes zijn er panelen beschikbaar.

Wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn? Of wilt u graag dat we met u meedenken voor een passende oplossing? Neem contact met ons op of bekijk online een greep uit onze uitgebreide collectie.

Werken

Tips voor een goede kantoor akoestiek

Tot slot geven we u nog graag een aantal tips mee die de akoestiek binnen uw kantoor kunnen verbeteren:

  • Zorg dat apparatuur die geluid veroorzaakt, printers, koffiemachines, etc. bij elkaar staan. Zo bevindt dit (storende) geluid zich maar op één plek. In een ideale situatie staat de apparatuur in een aparte ruimte, en niet in dezelfde ruimte als de werkplekken.
  • Deel uw kantoor zo logisch mogelijk in. Laat bijvoorbeeld medewerkers die veel geluid produceren (denk aan de klantenservice of de binnendienst) bij elkaar zitten.
  • Maak gebruik van akoestisch meubilair in uw interieurplan. Akoestische banken, akoestische panelen, akoestische elementen, er zijn tal van verschillende mogelijkheden! Vloerafwerking, raambekleding, kasten en planten spelen hierbij ook een belangrijke rol.
  • Stel ‘regels’ op over geluid. Denk aan het niet hardop afspelen van muziek.

Zevenbergen is expert op het gebied van sfeervol, gezond werken. We denken graag met u mee over uw akoestische kantoortuin. Neem vrijblijvend contact met ons op!