fbpx Skip to main content

“Nederland moet zich voorbereiden op anderhalvemetersamenleving”. Dat is de boodschap die premier Mark Rutte voor ons had op 7 april. Wij snappen dat dit best een omschakeling kan zijn. Daarom geven we in dit artikel een aantal handvatten over hoe u dit in de praktijk kunt realiseren.

Wennen aan 1,5 meter

Nederland begint langzaam te wennen aan 1,5 meter afstand in de supermarkt, op straat en in het dagelijkse leven. Waar mogelijk werken veel medewerkers thuis, maar dit is zeker niet in alle gevallen mogelijk. 

Voor de medewerkers die toch op kantoor werken is 1,5 meter de norm. Hoe maakt u in praktijk werkelijkheid van deze 1,5 meter?

Op kantoor in corona tijd

Verkeersregels op de werkvloer

Misschien heeft uw supermarkt ze ook wel: verkeersregels. Ook voor kantoren zijn dit soort regels een geschikte manier om 1,5 meter afstand te houden. Denk aan een vaste looprichting, passeerplekken en rechts aanhouden. Het naleven van deze verkeersregels kan makkelijker worden gemaakt door vloerstickers te plakken.

Hoe deel je een Corona-proof werkplek in?

Slim inzetten en indelen van werkplekken zorgt voor goede praktijkoplossingen. Allereerst is het noodzakelijk om 1,5 meter afstand te creëren tussen de verschillende werkplekken. Dit kan door bureau’s te verplaatsen of door enkele bureau’s af te sluiten.

Naast de 1,5 meter afstand tussen de werkplekken, zorgen seperatieschermen of verhoogde tussenwanden voor extra bescherming. Zorg dat deze schermen minimaal 50 cm boven het werkblad uitkomen en dat de schermen gemakkelijk te reinigen zijn. Benieuwd naar alle mogelijkheden rondom schermen en wanden? Hier kunt u alles lezen over plexiglas oplossingen.

Op kantoor in corona tijd
TIP 1:

Maak bij het afsluiten van werkplekken gebruik van stoelhoezen. Dit voorkomt dat een werkplek alsnog in gebruik wordt genomen.

Op kantoor in corona tijd
TIP 2:

Verschillende werknemers op dezelfde werkplek? Maak gebruik van onderleggers op bureaus!

Praktische oplossingen en handvatten voor op kantoor

  • Soms vergeten we onbewust dat 1,5 meter afstand de nieuwe norm is. Geheugensteuntjes ophangen in het pand zorgen voor een continue bewustzijn bij medewerkers. Dit kunnen hele eenvoudige posters zijn die hangen bij de centrale locaties in het pand.
  • Zorg dat er iemand aanwezig is die gedurende de dag verantwoordelijk is voor de schoonmaak en zorg dat de contactoppervlakken dagelijks meerdere malen worden schoongemaakt. Denk aan handgrepen, koffieautomaten, kranen, etc.
  • Met veel werknemers op kantoor? Spreek een vast werk- en pauze schema af. Zo voorkomt u dat er te veel medewerkers tegelijk in de kantine aanwezig zijn.
  • Stimuleer onderling telefonisch of mailcontact. Dit zorgt dat medewerkers minder naar elkaar toelopen, waardoor het risico op besmetting minder groot wordt.

Persoonlijk advies ontvangen?

Zevenbergen is als geen ander op de hoogte van alle verschillende kantoormogelijkheden. Heeft u vragen of wilt u graag persoonlijk advies ontvangen? Neem contact met ons op.

Neem contact op