fbpx Skip to main content

Veel mensen zijn zich bewust van het belang van een goed kantoor interieur. We werken liever op een mooie, aangename locatie dan in een verwaarloosde omgeving. Onze productiviteit is hoger in een ruim ingericht kantoor en de juiste inrichting stimuleert ons creatieve brein. Het jaar 2020 kent een aantal hele mooie kantoor interieur trends die we graag met u delen.

Kantoor interieur trend 1:
verwelkom de natuur

Massaal verwelkomen we de natuur in onze huizen, in onze tuinen en zeker ook in onze kantoren!

Groen op kantoor

Staat uw kantoor al vol met planten? Planten zorgen voor een hogere concentratie, meer productiviteit en minder stress. Dat niet alleen, het brengt een kantoorruimte ook tot leven en het zorgt voor gezelligheid. 

De plantentrend op kantoor is niet alleen van 2020. De afgelopen jaren hebben we deze trend steeds verder zien toenemen. Het blijft ook niet alleen bij een enkele plantenbak in een hoekje, nee planten maken actief deel uit van het ontwerp van een kantoor. De planten trend zet zich zelfs steeds verder door in het zogenaamde ‘ biofilisch design’. 

Biofilisch design

We gaan het niet te ingewikkeld maken.. biofilie staat voor het positieve effect wat planten en natuurlijke omgevingen hebben op mensen. Planten zijn hierbij al heel belangrijk, maar steeds meer kantoor interieuren anno 2020 gaan verder dan alleen de plant. De natuur wordt door het hele pand heen verwerkt doormiddel van natuurlijke materialen zoals hout en bamboe. 

Natuurlijke materialen

Hout, bamboe, leer, staal en vilt komt op kantoren steeds vaker terug. En dat niet alleen. Bij een natuurlijk kantoor interieur hoort ook een stukje rust, rust die we ook ervaren als we daadwerkelijk buiten in de natuur zijn. Die rust komt binnen kantoorinterieurs terug als eenvoud in vormgeving, kleur en constructie. 

Hout maakt binnen het kantoor interieur van 2020 een grote comeback. Denk aan houten bureaus, houten wandpanelen en andere houten elementen. Duurzaamheid is hierbij een belangrijk onderdeel, daarover later meer. Hout geeft een kantoor interieur warmte mee, in tegenstelling tot de klassieke witte kantooromgevingen.

Cimar electronics veenendaal

Kantoor interieur trend 2:
maak een statement

De natuur is de basis van het kantoor interieur van 2020. En, dat combineren we in 2020 maar al te graag met items die echt een statement neerzetten. Een knallende kleur op de muur, een gedurfd item in de hal of een gewaagde accessoire in de kantine. Waar we vroeger vaak kozen voor veilig wit of zwart, trekken we nu steeds vaker andere kleuren uit de kast. 

Bij de inrichting van uw kantoor, kunt u met deze trend echt alle kanten op, niets is te gek! Natuurlijk is het wel van belang dat u in gedachten houdt welk gevoel u wilt overbrengen met uw kantoor. Bepaalde kleuren lijken gemaakt om een gevoel van luxe over te brengen, terwijl andere kleuren juist weer kunnen zorgen voor een speels of stoer effect. 

Advies over hoe u kleuren binnen uw kantoor interieur kunt verwerken?  Wij creëren graag, samen met u, een perfect kantoor interieur plan. Neem contact met ons op.

Gemeente barneveld

Kantoor interieur trend 3:
ronde vormen

Bij de kantoor interieur trend over natuurlijke kantooromgevingen kwam het al terug; we zijn in de maatschappij van 2020 steeds vaker op zoek naar rust. We hebben rust nodig om ons werk goed en efficiënt te kunnen doen en daar is het kantoor interieur steeds meer op berekend. 

De derde kantoor interieur trend van 2020 die we dan ook met u willen delen gaat over ronde vormen. Ronde vormen in een interieur zorgen namelijk voor een kalmerend en rustig effect. Dat heeft te maken met dat mensen (onbewust) ronde items vaak mooier vinden en zich daardoor beter kunnen ontspannen in ruimtes met veel ronde vormen. 

Hoe u ronde vormen verwerkt in het kantoor?

  • Vervang items met rechte hoeken voor items met afgeronde hoeken. Denk aan een bureau met een ronding, ronde bijzettafels of ronde plantenpotten.
  • In vergaderruimtes kunt u gebruik maken van ronde tafels, ronde stoelen en / of ronde lampen. Dat gaat een rustige vergadering worden!
  • Ronde accessoires kunnen ook het verschil al maken. Bijvoorbeeld ronde kussens, ronde wanddecoratie, ronde vloerkleden, etc.
Dba advies lunteren

Kantoor interieur trend 4:
duurzaamheid

In ons dagelijks leven horen we de term ‘duurzaamheid’ veel voorbij komen. In de supermarkt op diverse producten, in reclames op TV en radio, bij advertenties in de krant en bij vrijwel ieder item wat we willen aanschaffen. Ook in de wereld van kantoorinterieurs kunnen en willen we al enkele jaren niet meer om duurzaamheid heen. 

In 2020 gaat duurzaamheid verder dan ooit! Het blijft niet bij duurzaamheid, we zijn hard op weg naar een circulaire economie, waarbij we zo veel mogelijk grondstoffen en producten hergebruiken of recyclen. Een bijkomend voordeel bij deze trend is, dat ‘hergebruikte’ producten helemaal binnen de trends passen. Een hele duurzame optie om deze producten ook mee te nemen bij de inrichting van een kantoor. 

Deze trend past ook volledig bij de eerste kantoor interieur trend van 2020 die we noemde; de natuur op kantoor. Eerlijke, pure, natuurlijke materialen worden volop gebruikt bij de ontwerpen en productie van kantoorinrichtingen. Denk aan een plantenbak van gerecycled materiaal of bureaus van duurzaam en eerlijk hout. In ieder geval is de verantwoorde herkomst van materiaal iets wat echt bij de kantoor interieur trends van 2020 past. 

Er zijn ook elementen / onderdelen van het kantoor interieur waar u misschien niet direct aan denkt bij duurzaamheid, maar die er wel zijn! We noemen een aantal voorbeelden:

  • Duurzame, biologisch af te breken verf;
  • Een duurzame geluidsinstallatie;
  • Duurzame accessoires voor op kantoor

Is uw kantoor al duurzaam? Of kunnen we u hier bij helpen?

Bouwbedrijf van de kolk garderen

Kantoor interieur trend 5:
velvet

Velvet hoort echt helemaal bij de kantoor interieur trends van 2020! Tijdloos, elegant en luxe, een onvergetelijke combinatie die past bij de natuur trend, bij de duurzaamheidstrend én velvet leent zich uitstekend als statement item.

In de Nederlandse interieurs zien we de velvet trend al wat langer, maar in 2020 past velvet ook helemaal binnen kantoren. Velvet is een fluweel geweven stof, met rechtopstaande pluizen van zijde of katoen. Het materiaal is in veel verschillende kleuren te verkrijgen, en kan juist daarom met vrijwel ieder kantoor interieur worden gecombineerd. Door de zachtheid van de stof, krijgt een item van velvet een chique uitstraling. 

Velvet kan gebruikt worden bij diverse items voor op kantoor. U kunt het net zo groot of klein inzetten als dat u zelf wilt! Bijvoorbeeld:

  • Kussens en plaids;
  • Een loungebank voor in de kantine of wachtruimte
  • Voor verschillende stoelen is velvet erg populair. Voor een velvet stoel heeft u dan ook volop keuze!
Veritec spakenburg

Zevenbergen is expert op het gebied van sfeervol, gezond werken. We denken graag met u mee over uw gezonde kantooromgeving.

Neem vrijblijvend contact met ons op!