fbpx Skip to main content

Groeit u uit uw kantoor? Voldoet het kantoorpand niet meer aan uw wensen? Dan kunt u kiezen voor verhuizen, maar ook voor verbouwen.. In sommige situaties is verhuizen de beste optie en soms zijn er factoren waardoor verbouwen gunstiger is. Belangrijk is om voor uw kantoor de balans op te maken. Wij helpen daar graag bij door de voordelen van verbouwen én van verhuizen op een rijtje te zetten en door u informatie te geven waar u wellicht nog niet aan had gedacht.

In de afgelopen weken of zelfs maanden heeft u misschien wel vaak gedacht: “dit kan zo eigenlijk niet langer meer”. Bijvoorbeeld omdat er geen ruimte meer was voor nieuw personeel, omdat de stijl van uw kantoorpand echt niet meer past bij de organisatie, omdat u wilt verduurzamen of misschien wel omdat de werkplekken (sterk) verouderd zijn.  Het komt er op neer dat u, als het echt niet meer gaat, 2 opties heeft: verhuizen of verbouwen. Voor welke optie kiest u?

Verhuizing

De voordelen van kantoor verbouwen

Een kantoor verbouwen of aan een metamorfose onderwerpen in plaats van verhuizen biedt u diverse voordelen. 

 • Verbouwen is in veel gevallen duurzamer dan verhuizen.
 • Afhankelijk van de grote van de verbouwing, is een verbouwing over het algemeen minder tijdrovend dan een complete verhuizing.
 • Verbouwen kost net als verhuizen geld. De kosten die bij het verbouwen komen kijken vallen gemiddeld genomen lager uit dan verhuiskosten. 

Bij een kantoor verbouwen komt veel kijken. Daarom is het belangrijk om bij een eventuele verbouwing een duidelijk doel te hebben. Dat doel moet bij voorkeur gedetailleerde informatie bevatten over wat er precies verbouwd gaat worden en met welke reden. Waarom is dit doel zo belangrijk?

 • Door dit doel duidelijk te hebben, voorkomt u dat er tijdens de verbouwing onduidelijkheid ontstaat. 
 • Een verbouwing kunt u net zo groot en net zo klein maken als u zelf wilt. Door van te voren duidelijk te hebben wat er verbouwd gaat worden en waarom, is de priorisering van de verbouwing gemakkelijker. Ook als er tijdens de verbouwing keuzes moeten worden gemaakt kan het opgestelde doel een bruikbaar handvat zijn.

Redenen om een kantoor te verbouwen

Afhankelijk van waar u op dit moment tegenaan loopt, kan een verbouwing uitkomst bieden. We hebben verschillende redenen voor u opgesomd waarbij verbouwen een uitstekende mogelijkheid is. 

U stoort zich op dit moment aan de akoestiek van uw kantoorpand. 

Mogelijke oplossing → er bestaat meubilair met geluiddempende stoffen, er bestaan plafondsystemen die geluid absorberen, er zijn speciale akoestische wanden verkrijgbaar en.. er zijn tal van maatwerk oplossingen mogelijk. Neem eens contact op met Zevenbergen! Wij kijken en denken graag met u mee.

Het meubilair van de werkplekken en / of van de vergaderruimtes is (sterk) verouderd en / of versleten.

Mogelijke oplossing(en) → als het gaat om versleten of verouderd meubilair kunt u overwegen om het hele kantoormeubilair te vervangen. Een andere, duurzamere optie is om uw huidige kantoormeubilair een metamorfose te geven. Bijvoorbeeld door nieuwe bladen te laten plaatsen op de tafels en bureaus of door stoelen opnieuw te bekleden. 

De stijl van het kantoorpand past niet meer bij de huisstijl, positionering, waarden en normen van uw organisatie.

Mogelijke oplossing(en) → Is uw organisatie afgelopen jaren veranderd? Waarschijnlijk wel! Het kan zijn dat de kleuren en de huisstijl van uw organisatie is veranderd, het kan zijn dat de organisatiecultuur sterk is veranderd of dat uw bedrijf een volledig andere richting in is geslagen. Allemaal veranderingen die tot onvrede over het kantoorpand kunnen leiden. Maar.. de kans is groot dat dit met een aantal veranderingen helemaal om kan slaan!

Door de kleuren van de muren, het meubilair, de kantoorindeling en / of de kantooraccessoires aan te passen ontstaat er een complete kantoor metamorfose. Een kantoor metamorfose waardoor uw kantoorpand ook weer echt past bij uw organisatie. 

Projectinrichting

De voordelen van kantoor verhuizen

Is uw kantoor echt aan alle kanten uit z’n jasje gegroeid? Staat het kantoorpand op een locatie die voor uw organisatie echt niet (meer) handig is? Heeft u een prachtig beschikbaar pand gezien? Het kunnen allemaal redenen zijn waarom uw kantoor verhuizen de beste oplossing kan zijn. De voordelen van uw kantoor verhuizen op een rijtje:

 • Verbetering van de locatie.
 • Een frisse nieuwe start.
 • Het is de oplossing voor een te klein kantoorpand. 

Een verhuizing van een kantoorpand is een groot project waar iedereen in de organisatie mee te maken heeft. Van directie tot sales, van marketing tot finance. Lang niet iedereen ziet het dan ook zitten om dit project aan te gaan. Toch kan het, met de juiste ondersteuning, een waardevol en overzichtelijk project zijn waar iedereen beter van kan worden. 

Er beter van worden? Jazeker! Een nieuw kantoorpand zorgt voor een frisse nieuwe start. Deze nieuwe start kan zorgen voor medewerkers die gepassioneerder zijn, voor tal van nieuwe ideeën en voor een impuls van de hele organisatie.

Kantoorinrichting

De 5 doorslaggevende stappen

Het kantoor verbouwen of aan een metamorfose onderwerpen lijkt voor veel ondernemers en office managers de gemakkelijkste en goedkoopste oplossing. Maar.. is dat het ook daadwerkelijk? 

Bent u voor uw gevoel uit het pand gegroeid? Dan denkt u misschien als enige oplossing wel aan verhuizen. Maar.. is dat echt nodig?

Voordat u echt een beslissing gaat maken, raden wij u aan om de onderstaande stappen te doorlopen en vragen te beantwoorden:

 1. Hoe ziet u uw bedrijf over 5 jaar voor zich? Voldoet dit kantoorpand dan nog steeds? Of is het het doel dat de organisatie dan flink gegroeid is en past het niet meer in dit pand?
 2. Waar loopt u op dit moment écht tegenaan? Wat wilt u écht veranderen? Maak daar een overzicht van, zodat u kunt berekenen wat dit ongeveer gaat kosten. Adviseurs van Zevenbergen kunnen u hier indien gewenst uiteraard bij helpen. 
 3. Hoeveel budget heeft u beschikbaar voor een verhuizing of verbouwing? 
 4. Op basis van het budget; is een verhuizing realistisch? Is uw checklist van punt 2 realistisch? Stel indien nodig prioriteiten!
 5. Overleg is key! Overleg intern met alle betrokken partijen, maar overleg ook eens extern. Het extern overleggen kan met ‘ervaringsdeskundigen’ die zelf met het kantoorpand verhuisd zijn of hebben verbouwd. Extern overleggen kan ook met Zevenbergen, we helpen u graag bij de afweging die u moet gaan maken. 

Wilt u graag weten hoe andere bedrijven dit in het verleden hebben aangepakt? Zevenbergen heeft al veel verbouwingen en verhuizingen gerealiseerd. Bekijk al onze projecten eens voor inspiratie!

Heeft u overlegd? Heeft u een duidelijk beeld van de organisatie en van de kantoor prioriteiten? Weet u uw budget? Heeft u een beeld van wat de verbouwing en / of de verhuizing zou gaan kosten? Dan weet u alles wat nodig is voor het maken van een definitieve beslissing. 

Informatie inwinnen of passend advies krijgen? Het kan bij Zevenbergen! Neem een kijkje op onze website, bekijk onze projecten of vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.