fbpx Skip to main content

Tegenwoordig is de kantoorinrichting steeds belangrijker aan het worden. Met een mooi ingericht kantoor kunt u het karakter van uw bedrijf uitstralen aan klanten, relaties en werknemers. Daarnaast verhoogt het ook het werkplezier van uw werknemers.

De kleuren die worden gebruikt in het kantoorinterieur spelen daarin een belangrijke rol. Kantoorinrichtingen en de kleuren die daarbij horen zijn smaakgevoelig en trendgevoelig. Welke kleuren en trends we zien opkomen in 2022 vertellen we u in dit artikel.

Kantoor interieur trends en de bijpassende kleuren

De kleuren die passen bij een kantoorinrichting zijn afhankelijk van de interieurstijl die u in het kantoor wilt toepassen. Als u weet welke interieurstijl u in uw kantoor wilt hebben is het vinden van bijpassende kleuren een stuk eenvoudiger.

Om u te helpen hebben wij vier kantoor interieurtrends voor 2022 uitgelicht en daar een selectie van Flexa kleuren bij uitgezocht.

Interieur trend 2022 interieur trend kantoorinrichtingen zevenbergen kantoorefficiency

Japandi kantoorinrichting

Japandi is een combinatie van Japans en Scandinavisch design. Het eindresultaat van de combinatie van deze 2 stromingen is een lichte interieurstijl waarbij veel gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen en organische vormen. Hierbij staat eenvoud en rust centraal. Ovale tafels en stoelen met afgeronde leuningen zijn een mooi voorbeeld van hoe u organische vormen toe kunt passen op kantoor.

Qua bekleding van meubels zien we veel grof geweven stoffen zoals ribfluweel en bouclé. Natuursteen, betonlook en eikenhout zien we ook vaak terugkomen in de Japandi stijl. Deze kunnen bijvoorbeeld toegepast worden op uw bureaublad of de vloer. Als voor de vloer gekozen wordt voor eikenhout, wordt deze vaak toegepast in een visgraat of Hongaarse punt in parket of pvc.

Japandi interieur trend kantoorinrichtingen zevenbergen kantoorefficiency

De kleuren die passen bij een Japandi kantoorinrichting:

 • Off Black
 • Bruin
 • Grijs
 • Taupe
 • Groen
 • Beige

Hotel Chique kantoor

Bij Hotel Chique draait alles om het creëren van een luxe uitstraling. Met deze interieurstijl kunt u écht indruk maken op iedereen die uw kantoor binnenstapt. Dit kunt u realiseren door gebruik te maken van strakke lijnen in de meubels, maar ook op de wanden door gebruik van sierlijsten. Donkere kleuren zoals zwart, mosgroen en donkerblauw met hier en daar wat chromen details.

Wat betreft de bekleding zien we veel gebruik van glanzende materialen zoals fluweel of leer. Als u uw kantoor in Hoetel Chique stijl helemaal af wil maken, kijk dan eens naar het gebruik van marmerlook of betonlook op de bureaus.

Het mooie aan Hotel Chique is dat het realiseren een luxe uitstraling niet de wereld hoeft te kosten, vraag onze medewerkers gerust naar de mogelijkheden.

Luxe hotel chique kantoor interieur trend kantoorinrichtingen zevenbergen kantoorefficiency

De kleuren die passen bij een Hotel Chique kantoorinrichting:

 • Zwart
 • Bosgroen
 • Paars
 • Goud
 • Bordeauxrood
 • Antraciet

Groen design op kantoor

Groen moet je doen! Dit is al langer bekend, maar in 2022 gaat het gebruik van groen en planten op kantoor nóg een stapje verder. Dit wordt ook wel Biophilic design genoemd; hierbij draait alles om het naar binnen halen van de natuur.

Dit zien we terug in het gebruik van grote groepen planten zoals bomen en hangplanten. Planten hebben licht en ruimte nodig om goed te kunnen groeien, dus hierbij is natuurlijk lichtinval van buiten en een ruimtelijke opzet erg belangrijk. Als u op uw kantoor niet zoveel ruimte heeft, kan deze trend ook toegepast worden door bijvoorbeeld gebruik te maken van moswanden of een handig plantenrek. Hierin kunnen planten verticaal geplaatst worden. 

Duurzaamheid is ook een erg belangrijk onderdeel van deze trend. Dit kan in de vorm van meubels van gerecyclede materialen zoals PET-flessen, maar denk ook eens aan materialen die lang mee gaan zoals hout of wol.

Biophilic design 2 interieur trend kantoorinrichtingen zevenbergen kantoorefficiency

De kleuren die passen bij een kantoorinrichting op basis van Biophilic design:

 • Diverse groentinten als bos- en mosgroen
 • Zandbeige
 • Bamboo Brown
 • Antraciet
 • Bright Skies, de Flexa kleur van 2022
 • Carbon Black
 • Wit

Retro jaren-70 kantoorinterieur

Warme tinten zijn erg populair in 2022. Het is dan ook geen verrassing dat retro-stijlen weer helemaal hip zijn. Met name een interieur met jaren-70 invloeden is nu erg populair.

De warme kleuren en meubels in ronde vormen geven een vrolijke en warme sfeer aan elk interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zachte aardetinten in combinatie met fellere kleuren zoals warm geel en gebrand oranje. Donker notenhout, rotan en gekleurd glas zien we ook erg veel terugkomen in deze trend. 

Een volledig traditioneel jaren-70 design is mogelijk wat te druk voor op kantoor, maar voor een gezellige en huiselijke uitstraling is het wel mooi om elementen van deze stijl toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan een behang in retroprint in combinatie met oranje stoelen en een sanseveria in de hoek.

Retro interieur trend kantoorinrichtingen zevenbergen kantoorefficiency

De kleuren die passen bij een retro jaren-70 kantoorinterieur zijn:

 • Warm geel
 • Soft Green
 • Lichtblauw (net als Bright Skies, de Flexa kleur van 2022)

Uw nieuwe kantoorinrichting met de nieuwste kleurtrends

Voor een nieuwe kantoorinrichting volgens de trends en kleuren van 2022 kunt u terecht bij Zevenbergen Kantoorefficiency. Wij ontzorgen u graag als het gaat om uw kantoorinrichting. U geeft uw wensen aan en wij gaan daarmee aan de slag. Op basis van uw input schetsen wij een ideale inrichting die zowel stijlvol als efficiënt is. Hoe groot uw kantoor is maakt niet uit. Ons brede assortiment en de diverse maatwerkmogelijkheden geven ons de mogelijkheid om de totaalinrichting van uw kantoor te realiseren, ongeacht het formaat.

Biophilic design 1 interieur trend kantoorinrichtingen zevenbergen kantoorefficiency

Advies voor uw ergonomische kantoorinrichting

Wilt u naast een luxe ook een ergonomische kantoorinrichting? Dan geven we daar graag advies over. Door een werkplekonderzoek te houden identificeren we de behoeftes van werknemers en kunnen we een kantoorinrichting opzetten waar uw werknemers zo efficiënt mogelijk hun werk kunnen verrichten.