fbpx Skip to main content

Veel mensen hebben hun werkweek het afgelopen jaar niet op kantoor doorgebracht. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen niet meer terug willen naar de situatie waarbij fulltime op kantoor werken de norm is. Dat is waar het hybride werken om de hoek komt kijken. In deze blog leggen we je uit hoe hybride werken eruit ziet en geven we je tips voor het inrichten van inspirerende ontmoetingsruimtes, ergonomische thuiswerkplekken en trendy werkomgevingen.

Nu alvast inspiratie opdoen om een hybride werkplek in te richten? Download onze whitepaper! 

Download whitepaper

Wat is hybride werken?

Hybride werken betekent werken op een bepaalde locatie die het beste past bij de werkzaamheden die een medewerker op dat moment wil uitvoeren. Dit kan een werkplek zijn op het kantoor, thuis of een externe locatie. Naar verwachting zullen medewerkers straks 60% van hun tijd vanuit huis werken. De overige 40% gaan zij naar kantoor om collega’s te ontmoeten en samen te werken. Het kantoor moet deze nieuwe hybride vorm van werken faciliteren.

Alles over het hybride werken

De voordelen van hybride werken

Het hybride werken brengt veel voordelen met zich mee. Zo bespaar je reistijd. Daarnaast waarderen medewerkers het dat ze hun tijd zelf kunnen indelen. Hierdoor kunnen medewerkers voor het werk hun kinderen naar school brengen of tussen meetings door sporten. Dit geeft een gevoel van vrijheid en flexibiliteit.

Ten slotte komt het hybride werken de productiviteit ten goede. Afhankelijk van het werk dat je te doen hebt, kun je een werkplek kiezen die daar het beste bij aansluit. Bij een taak waar concentratie voor is vereist kun je ervoor kiezen om thuis te werken, waardoor je minder afgeleid raakt.

Alles over het hybride werken

De valkuilen bij hybride werken

Door een aantal dagen in de week thuis te werken kan de scheidingslijn tussen werk en privé dun worden. Buiten werktijd nog even snel mails beantwoorden, tijdens werktijd de kinderen opvangen of op je vrije dag een telefoontje aannemen van een klant. Een verstoorde werk-privé balans kan een risico vormen van hybride werken. Daarnaast fungeert de eettafel tegenwoordig vaak ook als werkplek terwijl dit niet ergonomisch verantwoord is voor een medewerker. Met als gevolg dat er op de lange termijn fysieke klachten ontstaan die tot uitval van een medewerker kunnen zorgen.

Bosch beton barneveld

De verschillende soorten werkplekken voor hybride werken

Om het hybride werken in de praktijk te brengen zijn verschillende werkplekken aan te raden. Voor een creatieve brainstorm met je collega’s is een inspirerende ontmoetingsplek om te overleggen wenselijk. Het schrijven van beleidsstukken is prettiger in een prikkelarme omgeving zoals je thuiswerkplek. Ten slotte is het fijn om een prettige virtuele werkomgeving te hebben waar je digitale meetings kunt bijwonen. Voorzien van de benodigde aansluitingen. Het inrichten van de verschillende soorten hybride werkplekken verdient aandacht. De sfeer, uitstraling, ergonomie en faciliteiten zijn van groot belang voor medewerkers.

Alles over het hybride werken

Inspirerende ontmoetingsruimte

Zoals eerder genoemd is aandacht voor persoonlijk contact met collega’s en klanten belangrijk op de dagen dat er op kantoor gewerkt wordt. Bij hybride werken dient het kantoor meer als een ontmoetingsruimte. Een informele en inspirerende plek waar collega’s elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen werken. 

Voor de werkgever de taak om het kantoor zo in te richten dat er sfeervolle hoekjes wordt gecreëerd. En niet te vergeten fijne ruimtes om in te brainstormen of fysiek met elkaar te overleggen. Inspireer medewerkers door de ruimte gezellig en warm aan te kleden met mooie planten, prettige verlichting en creatieve wanddecoratie.

Benieuwd naar onze producten om een inspirerende ontmoetingsruimte te creëren?

  • TO.BE hanglamp | een sfeervolle hanglamp met een moderne uitstraling
  • Addi Meeting | een flexibel meubelelement waar mensen elkaar in alle rust kunnen ontmoeten.
  • BuzziBlox | akoestische wandblokken voor een aangename geluidservaring
Alles over het hybride werken

Ergonomische thuiswerkplek

Een goede thuiswerkplek is essentieel bij het succesvol uitvoeren van het hybride werken. Nog niet iedere medewerker is voorzien van een ergonomische werkplek met alle gevolgen van dien. Door voldoende aandacht te besteden aan de thuiswerkplek voorkom je klachten en eventuele uitval op lange termijn.

Zorg er daarom voor dat u en uw medewerkers thuis ook ergonomisch verantwoord kunnen werken. Investeer in een ergonomische kantoorinrichting. Kies bijvoorbeeld voor een in hoogte verstelbaar bureau zodat medewerkers staan en zitten tijdens het werk kunnen afwisselen. Vergeet vooral niet om ook aandacht te besteden aan een goede ergonomische bureaustoel

Ergonomische thuiswerkplek inrichten

Benieuwd naar onze producten om een ergonomische thuiswerkplek in te richten?

  • Home fit zit/sta bureau | veelzijdig zit/sta bureau in kast formaat
  • Flex Eco | in hoogte verstelbaar elektrisch bureau
  • Mesh-Line bureaustoel | met zijn grote comfort-zitting, forse in hoogte verstelbare hoge mesh rug en optimale versteltechniek is dit de ideale stoel voor elke werkplek
Alles over het hybride werken

Stilte werkplek

Veel bedrijven hebben gekozen voor het creëren van grote kantoortuinen om openheid te creëren. Dit is een fijne manier van werken, maar een goede akoestiek is dan wel van essentieel belang en jammer genoeg is dit niet altijd het geval. Een intensief telefoongesprek is storend, privé gesprekken kunnen niet gevoerd worden en het is lastig voor sommige medewerkers om zich te concentreren. En met de enorme opkomst van videobellen en zoommeetings kan je niet in de kantoortuin plezierig een gesprek voeren. De oplossing voor dit probleem zijn stiltewerkplekken.

Stilte werkplek inrichten

Benieuwd naar onze producten om een stille werkplek in te richten?

Alles over het hybride werken

Aanlandwerkplek / flexwerkplek

Een aanlandplek is ideaal om tussen vergaderingen door nog even te werken. Het is eigenlijk een tijdelijke werkplek waar je op elk gewenst moment kan “landen”. Het is een flexibele en kleinere werkplek waaraan een medewerker tijdelijk plaats kan nemen voordat hij of zij verder gaat met andere werkzaamheden.  Zo kunnen medewerkers tussen besprekingen door nog even hun mail bijwerken. Het is zonde als hiervoor de hele dag 1 complete werkplek wordt geclaimd. 

Aanlandwerkplek / flexwerkplek inrichten

Benieuwd naar onze producten om een aanlandplek /flexplek in te richten?

  • Ronde vergadertafel | een stijlvolle vergadertafel vol flexibiliteit
  • Treinbank | een fijne zitplek die de akoestiek in de ruimte bevordert. 
Alles over het hybride werken

Advies voor een hybride kantoorinrichting

Zevenbergen B.V. geeft u graag persoonlijk advies afgestemd op uw wensen. Per organisatie moet gekeken worden hoe we de elementen op een juiste manier kunnen combineren en mixen, passend bij uw wensen en behoeftes. Bent u op zoek naar inspiratie voor een inspirerende ontmoetingsruimte, thuiswerkplek of virtuele werkomgeving? Download onze whitepaper over hybride werken!

Download whitepaper