fbpx Skip to main content

Langdurig werken in een verkeerde houding kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld langdurige rug- en nekklachten ontwikkelen. Om dit te voorkomen zijn er verschillende ergonomische hulpmiddelen beschikbaar die een goede houding bevorderen. Een van deze hulpmiddelen is de zit-sta kruk. In deze blog bespreken we alles wat u moet weten over de zit-sta kruk.

Wat is een zit-sta kruk?

Een zit-sta kruk is een ergonomisch hulpmiddel dat een actieve zithouding bevordert. Dit ergonomische hulpmiddel wordt ook wel een balanskruk of een wiebelkruk genoemd. Een zit-sta kruk is voorzien van een mechanisme waardoor de zitting van de kruk in verschillende richtingen kan bewegen. Dit mechanisme zorgt ervoor dat het bekken wordt gekanteld en de wervelkolom in een natuurlijk positie komt te staan. Een zit-sta kruk zorgt voor een actieve zithouding waarbij het lichaam kleine correcties maakt. Deze correcties zorgen ervoor dat de spieren continu gestimuleerd worden om actief te blijven met sterkere spieren en gezondere gewrichten tot gevolg.

Ga voor ergonomie, kies een zit-sta kruk!

Waarom een zit-sta kruk?

Tijdens de corona crisis zijn veel mensen al dan niet gedwongen thuis gaan werken. Echter vergeten veel werkgevers ook op de thuiswerkplek goede ergonomische voorzieningen te treffen. Een goede actieve houding kan een hoop lichamelijke klachten voorkomen. Met behulp van ergonomische maatregelen zoals een zit-sta kruk houdt u uw medewerkers gezond én productief!

Ga voor ergonomie, kies een zit-sta kruk!

Het praktische gemak van een zit-sta kruk

Een zit-sta kruk is een ergonomisch hulpmiddel met vele voordelen. Zo is de zit-sta kruk is een goede vervanger voor een bureaustoel, maar u kunt deze kruk natuurlijk ook gebruiken voor erbij. De kruk is eenvoudig in hoogte aan te passen met een hendel of een knop waardoor de kruk voor vrijwel iedereen geschikt is. Daarnaast is de zit-sta kruk in verhouding tot een bureaustoel relatief goedkoop en eenvoudig te verplaatsen. Met de aanschaf van een zit-sta kruk gaat u voor mobiliteit, beweeglijkheid en flexibiliteit.

Ga voor ergonomie, kies een zit-sta kruk!

De ergonomische voordelen van een zit-sta kruk

Benieuwd naar de ergonomische voordelen van een zit-sta kruk? Wij zetten ze hier voor u op een rijtje:

  • Bevordert een actieve zithouding
  • Stimuleert productiviteit
  • Voorkomt rug- en nekklachten
  • Wissel staan en zitten eenvoudig met elkaar af
  • Zorgt voor sterke spieren en gewrichten
  • Verminderde belasting van de benen
Ga voor ergonomie, kies een zit-sta kruk!

Onzen favoriete zit-sta krukken

Welke zit-sta kruk voor uw situatie geschikt is, hangt mede van het type werkzaamheden en uw persoonlijke voorkeuren. Om u alvast een beeld te geven van ons aanbod hebben wij onze favoriete zit-sta krukken voor u op een rijtje gezet:

Thuiswerken en een goede ergonomie

Op dit moment is de kans groot dat u en uw medewerkers vaker thuis werken. Zorg er daarom voor dat u en uw medewerkers ook thuis ergonomisch verantwoord kunnen werken. Zevenbergen Kantoorefficiency helpt u hier graag bij en daarom hebben we speciaal hiervoor een thuiswerk webshop in het leven geroepen. In deze webshop stelt u in een aantal stappen eenvoudig een complete thuiswerkplek samen, maar heeft u ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een zit-sta kruk te bestellen.

Ga voor ergonomie, kies een zit-sta kruk!

Alternatieven ergonomische hulpmiddelen

Bent u benieuwd welke ergonomische hulpmiddelen er nog meer zijn? Zevenbergen Kantoorefficiency heeft een ruim assortiment aan ergonomische hulpmiddelen. Zo kunt u bij ons terecht voor een in hoogte verstelbaar bureau of een ergonomische bureaustoel. Bent u op zoek naar een ergonomisch hulpmiddel waarbij een actieve zithouding wordt gestimuleerd? Dan is een zitbal of een ergonomische bureaufiets wellicht iets voor u.

Ga voor ergonomie, kies een zit-sta kruk!

Zit-sta kruk uitproberen?

Zevenbergen B.V. geeft u graag persoonlijk advies afgestemd op uw wensen. Wilt u de zit-sta kruk in uw eigen werkomgeving uitproberen? Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden!