fbpx Skip to main content

Herkent u dat gevoel? U zit in een lange vergadering, maar het comfort van het vergadermeubilair doet afbreuk aan uw concentratievermogen en comfort. Wat het doel van uw vergadersessie ook is, de vergadertafel is een essentieel onderdeel als het aankomt op efficiency en het succes van een vergadersessie. Maar waar moet u op letten bij de aanschaf van een vergadertafel?

vergadertafel | zevenbergen kantoorefficiency

De beschikbare ruimte voor de vergadertafel

De ruimte waar de vergadertafel komt te staan is een bepalende factor in de keuze voor de afmeting van een vergadertafel. Een tafel om aan te vergaderen komt het beste tot zijn recht wanneer deze in verhouding is met de ruimte. Niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Zorg ervoor dat er altijd voldoende loopruimte achter de stoelen over blijft. De loopruimte achter de stoelen kunt u inschatten op 1,20 meter. Op deze manier blijft de ruimtelijke uitstraling behouden.

vergadertafel | zevenbergen kantoorefficiency

De afmeting van de vergadertafel

De afmeting van de vergadertafel is niet alleen afhankelijk van de beschikbare ruimte, maar ook van het aantal mensen die gemiddeld genomen een vergadering bijwonen. Houdt rekening met ongeveer 60cm ruimte per persoon, om de afmeting van de vergadertafel te berekenen. Daarnaast is het aan te raden om minimaal 5 cm ruimte in te calculeren tussen iedere bureaustoel. Deze afstand komt de bewegingsvrijheid in de ruimte ten goede en zorgt voor een comfortabel gevoel tijdens vergaderingen.

Staat de afmeting van de vergadertafel waar u naar op zoek bent niet op onze website? Bij Zevenbergen bieden wij naast ons assortiment aan vergadermeubilair ook oplossing op maat aan, zo is er altijd een vergadertafel die aan uw wensen voldoet.

vergadertafel | zevenbergen kantoorefficiency

De vorm van het tafelblad

De vergadertafel is de eyecatcher van de ruimte. Het zou dan ook mooi zijn als deze aansluit bij de interieurstijl van het kantoormeubilair. Zo geeft een houten tafelblad een stoere en landelijke look aan de vergaderruimte. Terwijl een lichte vergadertafel rustig en ruimtelijk oogt. Een donker tafelblad zorgt daarentegen voor een moderne uitstraling.

Verschillende vormen vergadertafel

Vergadertafels zijn er in allerlei verschillende vormen, denk hierbij aan rond, ovaal, vierkant en rechthoekig. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Aan een ronde of ovale tafel kunnen vergaderingen gemakkelijk centraal worden gehouden en voelt iedereen zich onderdeel van de vergadering. Daarentegen biedt een vierkante of rechthoekige tafel de mogelijkheid om gemakkelijk een presentatie te tonen aan gezelschap, omdat er altijd een zijde van de tafel vrijgelaten kan worden. Denk voordat u tot aankoop van een tafel overgaat dus na over het doel waar de ruimte voornamelijk voor gebruikt gaat worden.

vergadertafel | zevenbergen kantoorefficiency

Vergadertafel accessoires

In de vergaderruimte wordt er vaak gebruik gemaakt van laptops, beamers en andere elektronische apparaten. Loshangende kabels zijn vaak een doorn in het oog en doen afbreuk aan het interieur in de vergaderruimte. Een praktische oplossing hiervoor is om kabels weg te werken in een kabelgoot, kabelgrip of kabeldoorvoer. Een andere technologische mogelijkheid is om een elektrificatie module in te bouwen waarmee een VGA-, Mini DisplayPort-, HDMI– of videobron op een HDMI-scherm of -projector kan worden aangesloten. Het voordeel van een elektrificatie module is dat deze stijlvol kan worden geïntegreerd in de vergadertafel dankzij een onopvallend afdekpaneel. Op deze manier kan alle benodigde technologie afgestemd worden op de behoeften in uw vergaderruimte.

Zevenbergen helpt u graag bij het uitzoeken van uw vergadertafel!

Of u nu op zoekt bent naar een ronde, vierkante, rechthoekige of ovale vergadertafel. Zevenbergen biedt een ruim assortiment aan vergadertafels, waardoor er altijd een tafel aan al uw wensen voldoet. Neem vrijblijvend contact met ons op!