fbpx Skip to main content

We brengen met zijn alle veel tijd door op kantoor. Het is dan wel zo fijn als deze omgeving bloeit van inspiratie en er een gezond klimaat heerst. Fleur uw kantoorinrichting daarom op met prachtige luchtzuiverende planten. Vindt u het hoog tijd voor inspirerende groene invloeden op kantoor? In deze blog ontdekt u de voordelen van planten op kantoor.

De voordelen van planten op kantoor

Planten zijn een waar genot om naar te kijken, maar wist u dat planten op kantoor nog veel meer voordelen bieden? Planten op kantoor zijn namelijk goed voor u lichamelijk en mentale gezondheid en dragen bij aan een gezonde werkplek.

Planten verbeteren de luchtkwaliteit op kantoor

In veel kantoorinrichtingen is het niet goed gesteld met de luchtkwaliteit. Zo staat er  kantoorapparatuur die vervuilde lucht uitstoot, maar ook het gebruik van een airco en verwarming komen de luchtkwaliteit niet ten goede. Een slechte luchtkwaliteit kan diverse gezondheidsproblemen veroorzaken bij uw medewerkers. Denk hierbij aan ademhalingsproblemen, keelpijn en droge ogen én dat elke werkdag opnieuw.

Planten hebben een luchtzuiverende werking. Hierdoor kunnen planten de gezondheidsproblemen door slechte luchtkwaliteit sterk verminderen. Een gezonde werkplek draagt op haar beurt bij aan het verlagen van verzuim op de werkvloer.

Kantoorinrichting kopen | Zevenbergen Kantoorefficiency B.V.

Planten op kantoor dragen bij aan de akoestiek

Werkzaam in een kantoortuin? Dan herkent u zich vast in de geluidsoverlast die een kantoortuin met zich mee kan brengen. Maar ook de privacy kan te wensen overlaten. Planten hebben een positieve impact op de akoestiek in een ruimte. Door planten op een slimme manier neer te zetten kan daarnaast privacy worden gecreëerd. 

Hoe groter de plant en hoe meer bladeren de plant heeft, des te beter de akoestiek in een ruimte. U kunt er ook voor kiezen om planten in groepjes bij elkaar te plaatsen. Onderzoek heeft uitgewezen dat planten het beste geluid absorberen door ze tegen de wand of in de hoeken van een kantoortuin te plaatsen, maar planten kunnen ook gebruikt worden als kantoor afscheiding.

Homepage duplicaat

Verhoog de creativiteit en productiviteit met planten op kantoor

Uit onderzoek is gebleken dat planten op kantoor de creativiteit stimuleren en de productiviteit verhogen. Een groene omgeving zou een rustgevend effecten hebben op het brein van medewerkers waardoor zij zich beter kunnen concentreren. Het resultaat; productieve medewerkers vol creativiteit en inspiratie.

Kantoorinrichting hoofddorp | Zevenbergen Kantoorefficiency B.V.

Planten op kantoor verhogen het algemeen welzijn van medewerkers

Een groene omgeving is plezierig om naar te kijken, zorgt voor een ontspannen sfeer op kantoor en draagt bij aan uw concentratievermogen, creativiteit en productiviteit en zorgt voor een positieve gemoedstoestand. We kunnen wel stellen dat een groene omgeving op kantoor veel voordelen oplevert voor de medewerkers en het algemeen welzijn van medewerkers verhoogt. 

Hybride werken

Welke planten zijn geschikt voor op kantoor?

Groot, klein, hoog, laag, dorstig of droog. Planten zijn er in vele soorten en maten. Met ieder een eigen wensenlijstje. Lang niet iedere collega op kantoor heeft groene vingers of de tijd om planten goed te verzorgen. Over het algemeen is het dan ook wenselijk dat planten in een kantoorinrichting gemakkelijk zijn in onderhoud, een luchtzuiverende werking hebben en er aantrekkelijk uitzien. Daarom hebben wij vijf planten op een rijtje gezet die ideaal zijn voor op kantoor:

  1. Sansevieria 
  2. Dracaena
  3. Goudpalm
  4. Lepelplant
  5. Aloë Vera
Ontdek de voordelen van planten op kantoor

Alternatief voor planten op kantoor

Zijn planten in uw kantoorinrichting hun leven niet zeker? Dan zijn er een aantal alternatieven om toch een groene omgeving te creëren op kantoor. Zo zijn kunstplanten een mooi alternatief, maar er is meer. Bekijk ons geluidsabsorberende scherm in de vorm van een cactus tevens verkrijgbaar in andere plantensoorten. Of kies voor een stijlvolle groene wand bedrukking.

Ontdek de voordelen van planten op kantoor

Zevenbergen Kantoorefficiency voor een groene kantoorinrichting

Wilt u graag planten op kantoor of bent u op zoek naar groene alternatieven? Wij kijken en denken graag met u mee, we adviseren en we realiseren. Wat kunnen we voor uw kantoorinrichting betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.