fbpx Skip to main content

Flexwerken

Afgelopen jaren is het thuiswerken veel populairder geworden. Na de pandemie kiezen veel bedrijven ervoor om thuiswerken en op kantoor zijn af te wisselen. Een trend voor 2024 is dat kantoorruimtes meer worden ingericht om flexibel te kunnen werken.

Aparte kantoor ruimtes zullen er nog maar weinig zijn, enkel voor vergaderen of in rust te kunnen werken. De lijn tussen thuiswerken en op kantoor aanwezig zijn zal steeds dunner worden en met de juiste invullingen wordt werken vanuit meerdere locaties ook steeds makkelijker.

Waar moet een hybride kantoor aan voldoen?

Op kantoor voel je je thuis!

Steeds meer stellen klanten de vraag om hun kantoorruimte volledig in te richten. Maar waar komt dit vandaan? De vraag naar complete interieurontwerpen is in de afgelopen jaren enorm gestegen. Veel particulieren willen een warm en stijlvolle woning waar ze langere tijd van kunnen genieten. Duurzaamheid speelt hierin ook een grote rol, je geeft je budget maar 1x goed uit.

Maar zoals je hierboven al hebt gelezen werken we tegenwoordig gedeeltelijk thuis. Hoe fijn is het dan, dat als je wel een keer op kantoor aanwezig bent, je dezelfde warmte voelt als bij je eigen thuis. Zo wordt werken op kantoor ook een stuk aangenamer.

Kantoortrends 2024
Kantoortrends 2024

Ergonomisch kantoormeubilair is essentieel voor het hybride kantoor

Duurzaamheid, wie wil dat nu niet?

Het speelt natuurlijk al een geruime tijd: duurzaamheid. Een tijdloos en creatief ontwerp in combinatie met duurzame meubels, de perfecte combinatie lijkt ons. Veel bedrijven zullen in 2024 meer streven naar het gebruik van meer milieu vriendelijke materialen bij de inrichting van hun kantoor.

Door te kiezen voor meubels die flexibel in te zetten zijn, kun je ze op diverse manieren in zetten in verschillende ruimtes. Recyclen, duurzame materialen en gebruik van planten zal de nieuwe standaard worden om een duurzame werkomgeving te stimuleren.

Deel het kantoor op in werkzones

Even een moment voor jezelf…

Kantoren zullen steeds meer nadruk gaan leggen op gezondheid van medewerkers. In 2024 zullen bedrijven steeds meer ruimtes aanbieden waar je je even kan terugtrekken. Hierin zijn geluiddichte telefooncabines, individuele werkplekken met afscheidingen en afgesloten stiltezones waar je niet zomaar gestoord kan worden essentieel.

Kantoortrends 2024