fbpx Skip to main content

Een werkdag van een directeur of directielid varieert vaak van telefoongesprekken tot vergaderingen, van het bespreken van gevoelige informatie tot het wegwerken van een volle mailbox. In veel kantoren en bij veel bedrijven is er dan ook een directiekamer. Een directiekamer waar in alle rust gewerkt, gepraat en overlegd kan worden.

Een directiekamer kenmerkt zich vaak door een bepaalde sfeer. Deze sfeer kan geheel naar eigen smaak en stijl worden gekozen. Het kan zijn dat uw voorkeur uitgaat naar een hypermoderne, luxe uitstraling, naar een klassieke, elegante stijl of juist naar een huiselijk ingerichte omgeving. Kleuren, meubilair en decoratie spelen een belangrijke rol bij het creëren van de gewenste sfeer en uitstraling.

Homepage

Sfeer in een directiekamer

Een directiekamer vraagt om een stijlvolle inrichting, om stijlvolle interieur oplossingen. Deze inrichting moet voldoen aan uw wensen en verwachtingen. Wilt u graag een hele rustige werkplek? Of ontvangt u dagelijks bezoek en heeft u juist behoefte aan een vertrouwelijke directiekamer met een vergadertafel? Heeft u behoefte aan een ontspannen en comfortabele zithoek? Of geeft u de voorkeur aan een enkele luxe fauteuil? Alles is mogelijk.

Als het gaat om de sfeer in een directiekamer is het samenspel van kleuren, meubels en decoratie van het grootste belang.

Directie

Meubilair voor de directiekamer

Directiemeubilair komt in allerlei soorten, vormen, kleuren en maten. Door de verschillende mogelijkheden goed onder de loep te nemen en door alle meubelstukken goed op elkaar af te stemmen kan de gewenste uitstraling van de directiekamer worden gerealiseerd.

Directiemeubilair is er in allerlei soorten en maten. Van moderne meubelstukken tot klassieke items, van hout tot RVS en in allerlei kleuren. Heeft u hele specifieke wensen of ideeën? Bespreek ze eens met de experts van Zevenbergen. Graag kijken we samen met u naar de mogelijkheden.

Zevenbergen is expert op het gebied van gezonde en sfeervolle inrichtingen. Speciaal voor de directiekamer inrichting hebben we passend meubilair in ons assortiment opgenomen. Het meubilair in een directiekamer bestaat vaak uit een directiebureau, een bureaustoel, een vergadertafel met vergaderstoelen, kantoorkasten en eventueel een loungeset. We laten u graag een greep zien uit ons meubilair assortiment.

Loo van eck ede

Akoestiek in de directiekamer

In iedere binnenruimte is akoestiek belangrijk, vanzelfsprekend ook in de directiekamer. Storende omgevingsgeluiden zijn ongewenst, privacy is belangrijk. Daarom is het goed om aandacht te besteden aan de akoestiek in de directiekamer. Afhankelijk van de ruimte kan het goed zijn om meubilair te bekleden met geluiddempende stoffen, om een geluidabsorberend plafond systeem te bevestigen of om akoestische wandpanelen te gebruiken.  Zo kan akoestische overlast worden beperkt tot een minimum.

Tips voor de directiekamer inrichten

1. Denk na over kleur en laat u, indien nodig, adviseren. 

Kleur is belangrijk. Iedere kleur kan een eigen emotie en een eigen gevoel oproepen. Zo roept de kleur rood vaak agressie op, zorgt oranje voor een creatief en vrolijk gevoel, staat blauw voor stabiliteit, is groen rustgevend en staat geel voor vrolijkheid. 

In een directiekamer worden vaak veel verschillende gesprekken gevoerd met veel verschillende personen. We adviseren dan ook om te kiezen voor rustige en neutrale kleuren die passen bij veel verschillende omstandigheden. 

2. Bepaal de indeling 

Zorg dat de indeling van de directiekamer klopt. Denk na over waar de meubelstukken moeten komen te staan en zorg dat de ruimte niet te vol staat met meubilair, spullen en decoratie. 

3. Zorg voor privacy in de directiekamer

Gevoelige dossiers, persoonlijke gesprekken, het komt vaak veel voorbij in de directiekamer. Zorg daarom voor voldoende privacy door bijvoorbeeld scheidingswanden. 

4. Kies voor de natuur

Decoratie kan in sommige gevallen rommelig en niet-professioneel ogen. Planten en ander groen daarentegen geven op een hele natuurlijke manier warmte en sfeer aan een directiekamer. Tegelijkertijd behoudt een ruimte met planten wel haar professionaliteit. 

Kan Zevenbergen helpen bij de inrichting van uw directiekamer?

Voor de inrichting van uw directiekamer kunt u uiteraard zelf meubilair uitzoeken en samenstellen. Mocht u dit lastig vinden dan staan de Zevenbergen experts altijd voor u klaar met advies op maat. Met alle deskundigheid in huis helpen we u graag met het inrichten van uw directiekamer. Neem vrijblijvend contact met ons op!